- Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Gaminimo eiga:
Gaminimo eiga:
Autoriaus žodis: Eiga greitut greitutėlė ir tikrai neužtruksite, norėdami išsikepti šį keksą. Jis nuostabus! Cukinijų skonio nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių ir daržovių marinavimas be cukraus ar druskos bei šaldymas. Šie būdai ne tik leidžia išlaikyti tikrąjį maisto produktų skonį, yra sveikesni, bet ir pigesni bei paprastesni už tradicinius konservavimo būdus, pastebi prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos meistrai.
Gaminimas:
Šiandieną kepame itin nesudėtingai paruošiamus, tačiau išvaizdžiai atrodančius margus sausainėlius – suktinukus.
Gaminimas:
Na bet ir šokolado kaina mūsų parduotuvėse… Šiam kokosų pyragui šiandieną turėjau visų reikiamų produktų išskyrus baltojo šokolado. Išskubėjau į parduotuvę įsigyti ir teko nustebti: baltojo šokolado radau dviejų rūšių ir abiejų 100 g kaina – 1 €. Tuomet supratau ir galiu Jums pasakyti atvirai – šio pyrago savikaina nėra maža ir laiko jį pagaminti užtruksite, tačiau PYRAGAS VERTAS kepti ypatingomis progomis!
Gaminimo eiga:
Grybus plonai supjaustykite. Svogūnus smulkiai sukapokite.
Įkaitinkite keptuvėje 2-3 šaukštus aliejaus ir pakepinkite svogūnus 3-4 minutes. Suberkite grybus ir patroškinkite dar 2-3 min. Įmaišykite grietinę.
Įmaišykite prieskonių ir nukelkite nuo ugnies.
Į indelius įtieskite foliją ir supilkite grybų masės.
Viršų apibarstykite sutarkuotu sūriu ir žalumynais, jei patinka. :)
Kepkite 180-200° C orkaitėje 10 minučių.
receptai.lt
Įdarui:
Tešlai:
Gaminimas
Salotų lapus švariai nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite.
Avokadus, agurkus ir mocarelą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Viską sumaišykite ir pagardinkite sojų padažu, alyvuogių aliejumi.
Autoriaus žodis: Itališkas pieno ir grietinėlės desertas - daugybė variantų su karamele, vaisiais, sirupais... daug jų esu nusižiūrėjus, tad noriu pasidalinti su Jumis. Labai skanus dviejų ( ...daugiau ) Jurgitos receptai
Autorius apie receptą: Makaronai, pesto, pomidorai, mocarela – puiki itališka kombinacija! Galimos dvi variacijos – tiek su karštais, tiek su šaltais makaronais. Šį kartą gaminau su šaltais ir (...daugiau)Kristina, Ant medinės lentelės
INGREDIENTAI:
220 g lazanijos lakštų,
425 g rikotos,
680 g mocarelos,
100 g parmezano,
450 g maltos jautienos,
svogūnas,
saldžioji paprika,
Lašiša su daržovėmis folijos krepšeliuose galėsite vaišinti net ir prisiekusius gurmanus, toks turtingas
skoniais ir išvaizdus šis patiekalas.
Salotos su kuskusu ir krevetėmis nustebins savo skoniu ir tiks šventiniam stalui ar svečiams pavaišinti.
Atšilus orams ir nušvitus pavasario saulutei norisi maitintis sveikiau, valgyti lengvesnį maistą. Pavasaris – puikus metas pasirūpinti savo mityba ir papildyti žiemą išeikvotas vitaminų atsargas.
Turbūt daugelis esame girdėję, kad avižų dribsniai yra Anglijos karalienės ir kitų žinomų žmonių vertinamas pusryčių patiekalas. Vis dėlto daugeliui tai nėra joks patvirtinimas, kad šis produktas yra skanus. Dalis prisipažįsta: „Valgome, nes tai sveika, ir tai svarbiausia. Nebūtinai turi būti labai skanu.“ Kita vertus, natūralių produktų gerbėjams netrūksta išradingumo. Jie kuria vis naujus patiekalų su avižų dribsniais receptus, kurie vis labiau įtikina: „Sveika – nebūtinai neskanu.“
Nors daugiau nei 50 proc. Lietuvoje suvartojamos mėsos vis dar sudaro kiauliena, tačiau labiausiai vertinančių paukštieną gyventojų skaičius nenusileidžia kiaulienos mėgėjų skaičiui. Vis labiau įsigalint sveikatingumo tendencijoms, baltos ir raudonos mėsos mėgėjų pozicijos praktiškai yra apylygės, rodo naujausia apklausa.
Avižų dribsniai – ne vien lengvas, gerai virškinamas patiekalas. Pasirodo, jie puikiai tinka fiziškai aktyviam žmogui ir ne tik per pusryčius. Asmeninis treneris Andrius Česnauskas ne tik pats dažnai vartoja avižų dribsnius, bet ir rekomenduoja jų nepamiršti tiek sportuojantiems, tiek ir nesportuojantiems žmonėms.
Kulinarinis turizmas yra absoliutus fenomenas ir sparčiausiai auganti turizmo rūšis tiek pasaulyje, tiek ir Lietuvoje. Turizmo departamentas siūlo susipažinti su skaniausiomis naujovėmis mūsų šalyje ir ne tik keliauti po Lietuvą, bet ir ragauti.
Maisto reformuliavimas – viena iš galimybių, padedanti pasiekti sveikatai palankios mitybos tikslų
Pakeistos sudėties arba reformuliuotas (angl. – reformulated) maistas yra toks maistas, kuriame sumažintas druskos, cukrų ar riebalų kiekis. Tai gana nauja sąvoka, pastaruoju metu plačiai naudojama kalbant apie sveikatai palankią mitybą, ir paprastai siejama su pramoniniu būdu pagamintu maistu.
Moksliniai tyrimai rodo, kad lietuviai – mėsos mėgėjų tauta. Sveikos gyvensenos specialistas Artūras Sujeta teigia, kad saikingas mėsos produktų vartojimas, neapleidžiant kitų svarbių mitybos elementų, gali būti naudingas, ypač mėgstantiems užkandžiauti vakarais, ir pabrėžia, kad svarbiausia pasirinkti kokybišką produkciją, kuri padėtų išsaugoti tiek gerą savijautą, tiek fizinę formą.
Sočių šventinių stalų pasekmė – ne tik veržiantys drabužiai, bet ir smegenis spaudžiantis klausimas: ką valgyti, kad svoris ne augtų, bet kristų? Kas padėtų tapti lieknesniems, tačiau nesumažintų jėgų, padėtų išlikti žvaliems ir energingiems? Sveikuoliško maisto propaguotojų atsakymas – avižos arba avižų dribsniai.
Velykoms vien tik „Maximoje“ nuperkama beveik 1,5 mln. dėžučių vištų kiaušinių. Ir nors 6 iš dešimties apklaustųjų „Maximos“ pirkėjų teigia per šventes suvalgantys bent po 3 – 4 kiaušinius, nesuvalgytų margučių vis tiek lieka. Tinklaraščio Nidosreceptai.lt autorė Nida Degutienė pataria, ką daryti su margintais, tačiau nesuvalgytais kiaušiniais.
Pirkėjų nuomonės tyrimas rodo, kad nesuvalgytų margučių lieka 7 iš 10 apklaustų šeimų. Pasak Nidosrecetai.lt autorės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.
Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas. „Gaila, kad artėjant šventėms dabar dažniausiai skubame į prekybos centrus pirkti jau pagamintų skanėstų, kuriuos galėtų paruošti pačios šeimininkės, patirtimi pasidalindamos su vaikais ir artimaisiais. Juk namuose keptų pyragų kvapas malonesnis ir skonis daug gardesnis, nes gaminama su meile, iš kartos į kartą perduodamos tradicijos“, – įsitikinęs L. Klimka.
Greitėjantis gyvenimo tempas, deja – nori nenori – verčia rinktis greitą maistą. Tačiau „greitas maistas“ ir „nesveikas maistas“ daugeliui yra tapačios sąvokos. Tad ne vienam atrodo įtartini net ir išgirtieji avižų dribsniai, kurie yra vienas greičiausiai paruošiamų produktų. Ekspertai atkreipia dėmesį į keletą šių dribsnių savybių ir mitų.
Susigrąžinti energiją, sustiprinti sveikatą, padailinti kūno linijas – tai vieni dažniausių tikslų, kuriuos sau išsikeliame atėjus pavasariui. Patikėkite, užduotis tikrai įveikiama. Kad atrodytumėte ir jaustumėtės gerai, tereikia žinoti kelias gudrybes.
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode