Gaminimo eiga:
Išdarinėtas kalakutas iš išorės įtrinamas druska, o iš vidaus — druska su pipirais. Ištraukomos kojų sausgyslės. Krūtinėlė ir šlaunelės prismaigstomos lašiniukų. Kalakutas dedamas į keptuvą, užpilamas 2 stiklinėmis karšto vandens ir 30 min. troškinamas nuolat palaistant. Paskui užpilamas ištirpintu sviestu ir kepamas 2—3 val. Iš slyvų išverdamas kompotas. Iškepęs kalakutas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir puošiamas petražolių lapeliais. Atskirai tiekiamas slyvų kompotas.
- Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Ingredientai:
- Kalakutiena, 1 vienetas
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Slyvos, džiovintos, 1 kilogramas
- Cukrus, 1 stiklinė
- Druska
- Kiaulienos lašiniai
- Petražolės
Receptai.lt