Pyragaičiai ant pagaliuko

 

Reikės:

70 g sviesto

60 g cukraus

žiupsnelio druskos

1 kiaušinio

1 šaukšto romo

½ žaliosios citrinos žievelių

70 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

Glaistui ir puošybai:

Kepti aguročiai su įdaru

 

Reikės:

1 aguročio

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

1 svogūno

1 česnako skiltelės

100 g saliamo ar kitos šaltai rūkytos dešros (o jei vegetariškai darote-nedėkite)

1 šaukštelio rūkytos paprikos

1/2 šaukštelio uoginės paprikos

Raudonieji kopūstai šventėms

 

Reikės:

2 didelių svogūnų

žiupsnio gvazdikėlių

ant šaukštelio galo muskato

0,5 raudonojo kopūsto

3 obuolių

2 burokėlių

70 g rudojo cukraus

150 ml obuolių acto

 

Mažų makaronų ir varškės apkepas

 

Reikės:

2 sunokusių bananų

100–150 g makaroniukų (orzo arba semi di cicoria)

sviesto ar alyvuogių aliejaus

500 g varškės

4 kiaušinių

2–3 šaukštų cukraus (jei jo dėsite)

Gliumzinis (varškės) pyragas

 

Reikės:

Tešlai:

250 g miltų

100 g sviesto

4 kiaušinių trynių

100 g cukraus

100 g grietinės

vanilinio cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

įdarui:

Kokosiniai florentinai

Dar viena florentinų versija – šįkart su gardžiu kokosų aromatu, šiek tiek „glotnesnės“ išvaizdos, nei įprastiniai. Idealiai tinka dovanoti.

Lėtai kepta rytietiška ėriuko mentė

Reikės:

1 ėriuko mentės su kaulu (apie 1 kg, jei rasite nesupjaustytą – bus puiku)

1 šaukštelio malto kumino

3 šaukštų raudonojo vyno acto

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio maltos ciberžolės

Migdolinis pyragas su avietėmis

 

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.

Ant Velykų stalo – mišrainės: nuo klasikinių iki pikantiškų

Paskutinėmis dienomis prieš šventinį sekmadienį gerokai išauga ne tik kiaušinių, bet ir kitų Velykų stalo produktų pardavimai, praneša prekybininkai. Nors ant šventinio stalo karaliauja baltoji mišrainė, Velykų proga galima atrasti naujų, nenuspėjamų ir dar neišmėgintų mišrainių receptų, rašoma pranešime spaudai.

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

 

Reikės:

2 kg kiaulienos sprandinės

naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių

druskos

mėgstamų pipirų

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.

Vegetariški balandėliai

Reikės:

1 vidutinio dydžio kopūsto,

200-300 g raugintų kopūstų,

3 saldžiarūgščių obuolių,

1-2 šaukštų riebalų (sviesto arba aliejaus)

Įdarui reikės:

1 stiklinės virtų avinžirnių,

Makaronai su tuno kotletukais

 

Reikės:

700 g tuno aliejuje

400 g spaghetti makaronų

Stiklainio „Tikro italo“ pomidorų padažo

2 šaukštų kedrinių pinijų

3 baltos duonos riekių

Perlinių kruopų salotos

 

Reikės:

100 g perlinių kruopų

2 nedidelių agurkų

1 vidutinio dydžio morkos

5 vyšninių pomidorų

saujos auksinių razinų

saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų

Meksikietiškos tortilijos

 

Reikės:

600 g viščiukų šlaunelių mėsos be odos

2 šaukštų Santa Maria meksikietiškų vištienos prieskonių

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

1 pakuotės Santa Maria tortilijų

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode