Reikės:
70 g sviesto
60 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
1 šaukšto romo
½ žaliosios citrinos žievelių
70 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Glaistui ir puošybai:
Reikės:
70 g sviesto
60 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
1 šaukšto romo
½ žaliosios citrinos žievelių
70 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Glaistui ir puošybai:
Reikės:
1 aguročio
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 česnako skiltelės
100 g saliamo ar kitos šaltai rūkytos dešros (o jei vegetariškai darote-nedėkite)
1 šaukštelio rūkytos paprikos
1/2 šaukštelio uoginės paprikos
Nors dažnai sakoma, kad sumuštiniai nėra sveikas maistas, iš tikrųjų, jei tinkamai paruošite, juos galėsite valgyti ir per pusryčius, ir pietus, ir vakarienę, sako mitybos specialistas profesorius Rimantas Stukas. Tik svarbiausia, pabrėžia jis, išsirinkti sveiką duoną ir žinoti, kuo ją gardinti skirtingu dienos metu.
Reikės:
500 g braškių
300 g aviečių
250 g gervuogių
100 g juodųjų arba raudonųjų serbentų
150 - 160 g cukraus
Reikės:
2 ½ bananų
4 kiaušinių
250 g riešutų sviesto
90 g kokosų drožlių
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštelių vanilės ekstrakto
Jei norite išmesti kuo mažiau maisto, o kartu ir sutaupyti, svarbiausia planuoti patiekalus ir išmokti apskaičiuoti porcijas, LRT RADIJUI nurodo Lietuvos vartotojų instituto atstovas Karolis Klimka. Anot jo, maisto ruošoje galima panaudoti net ir banano žieves, kurios yra labai maistingos, nors dažnai išmetamos.
Reikės:
2 didelių svogūnų
žiupsnio gvazdikėlių
ant šaukštelio galo muskato
0,5 raudonojo kopūsto
3 obuolių
2 burokėlių
70 g rudojo cukraus
150 ml obuolių acto
Reikės:
2 sunokusių bananų
100–150 g makaroniukų (orzo arba semi di cicoria)
sviesto ar alyvuogių aliejaus
500 g varškės
4 kiaušinių
2–3 šaukštų cukraus (jei jo dėsite)
Reikės:
Tešlai:
250 g miltų
100 g sviesto
4 kiaušinių trynių
100 g cukraus
100 g grietinės
vanilinio cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
įdarui:
Reikės:
2 morkų
2 agurkų
2 avokadų
350 g antienos filė
100 g ryžių popieriaus
kelių šaukštų sezamų sėklų
Padažui:
Reikės:
3 kiaušinių
3–4 šaukštų cukraus
350 g varškės
70 ml kefyro ar graikiško jogurto
žiupsnio druskos
Reikės:
175 g miltų
2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
75 g kakavos
220 g cukraus
Dar viena florentinų versija – šįkart su gardžiu kokosų aromatu, šiek tiek „glotnesnės“ išvaizdos, nei įprastiniai. Idealiai tinka dovanoti.
Reikės:
1 ėriuko mentės su kaulu (apie 1 kg, jei rasite nesupjaustytą – bus puiku)
1 šaukštelio malto kumino
3 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio maltos ciberžolės
Reikės:
250 g miltų
250-300 g cukraus
1/4 šaukštelio druskos
120 ml kefyro/grietinės
1 šaukštelio valgomosios sodos
Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.
Paskutinėmis dienomis prieš šventinį sekmadienį gerokai išauga ne tik kiaušinių, bet ir kitų Velykų stalo produktų pardavimai, praneša prekybininkai. Nors ant šventinio stalo karaliauja baltoji mišrainė, Velykų proga galima atrasti naujų, nenuspėjamų ir dar neišmėgintų mišrainių receptų, rašoma pranešime spaudai.
Reikės:
2 kg kiaulienos sprandinės
naminių obuolių arba naminių vynuogių sulčių
druskos
mėgstamų pipirų
Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako, kad šie – rauginti natūraliose sultyse – yra patys pačiausi, skaniausi ir sveikiausi. Tik jiems paruošti reikia šiek tiek laiko. Šašlykai gerai išsimarinuoja kone per 2 paras. Juk skaniems dalykams reikia pasiruošti ir juos suplanuoti. Kad būtų verta laukti.
Reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
3 kiaušinių
0,5 stiklinės pieno
3 šaukštai tarkuoto kietojo sūrio
200 g rikotos sūrio
Reikės:
900 g „Arvi kalakutai“ smulkintos kalakutų krūtinėlių mėsos
450 g moliūgo
1 kiaušinio
3 šaukštų avižinių dribsnių arba avižų sėlėnų
10-15 cm poro
Reikės:
1 vidutinio dydžio kopūsto,
200-300 g raugintų kopūstų,
3 saldžiarūgščių obuolių,
1-2 šaukštų riebalų (sviesto arba aliejaus)
Įdarui reikės:
1 stiklinės virtų avinžirnių,
Reikės:
500 g bulvių
100 g šaldytų špinatų
1 kiaušinio
1 svogūno
30 g sviesto
50 g rūkyto varškės sūrio
žiupsnio džiovintų čiobrelių
Reikės:
2 paprikų
2 cukinijų
250 g pievagrybių
250 g vyšninių pomidorų
3 skiltelių česnako
Reikės:
800 g avienos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3 skiltelių česnako
Reikės:
700 g tuno aliejuje
400 g spaghetti makaronų
Stiklainio „Tikro italo“ pomidorų padažo
2 šaukštų kedrinių pinijų
3 baltos duonos riekių
Reikės:
100 g perlinių kruopų
2 nedidelių agurkų
1 vidutinio dydžio morkos
5 vyšninių pomidorų
saujos auksinių razinų
saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų
Reikės:
400 g moliūgo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
1 šaukštelio malto kumino
200 g konservuotų ar virtų avinžirnių
saujos kalendrų lapelių
kelių šaukštų vandens
Reikės:
2 vidutinio dydžio morkų
1 svogūno
1 paprikos
0,5 pankolio
2 skardinių smulkintų konservuotų pomidorų
4–5 valgomųjų batatų
Reikės:
300 ml smulkių makaronų
400 ml verdančio vandens
100g kreminio sūrio arba 30 proc. riebumo grietinės
1 saliero lapkočio
4 - 6 šaukštai šaldytų žaliųjų žirnelių
Reikės:
600 g viščiukų šlaunelių mėsos be odos
2 šaukštų Santa Maria meksikietiškų vištienos prieskonių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
1 pakuotės Santa Maria tortilijų
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode