INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 2
1 vienetas
vištienos krūtinėlės
15 šaukštų
kukurūzų dribsnių
1 vienetas
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 2
1 vienetas
vištienos krūtinėlės
15 šaukštų
kukurūzų dribsnių
1 vienetas
Reikės:
10 g sviesto
3–4 brokolių žiedynų
0,5 mažos cukinijos
2 saujų tamsių vynuogių
2 saujų vyšninių pomidorų
150 g minkšto ožkų pieno sūrio
Reikės:
130 g visų grūdo dalių speltų miltų „Malsena“
70 g visų grūdo dalių grikių miltų „Malsena“
1 šaukštelio cukraus
gero žiupsnio druskos
2 kiaušinių
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 40
500 gramų
šokoladinių sausainių (pvz. Selga)
Kreminis pyragaitis, lenkiškai vadinamas kremówka papieska – mėgstamiausias šv. popiežiaus Jono Pauliaus II desertas, kurį lengvai pagaminsite ir jūs.
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Šokolado ir riešutų kremą „Nutella“ gaminanti Italijos firma „Ferrero“ pirmadienį pripažino, kad pakeitė šio saldėsio sudėtį. Tai pripažinti kompanija buvo priversta po to, kai apie tai paskelbė Vokietijos vartotojų grupė.
Vėstantys ir ilgėjantys rudens vakarai – galimybė daugiau laiko praleisti su šeima ir draugais. O ar kas nors gali suvienyti geriau nei skanus maistas? Jūsų dėmesiui keturi greitai ir itin paprastai paruošiami užkandžiai!
Šaltibarščiai pati populiariausia vasaros sriuba! Dažniausiai juos gaminame su dar pernykščiais marinuotais burokėliais ir riebiu kefyru. Šiame recepte juos siūlau ne tik sutrinti į kokteilį, bet ir gaminti iš šviežių, visai jaunų burokėlių su visais koteliais ir lapeliais, liaudiškai vadinamais batviniais, o užbalinti mažiau riebiomis raugintomis pasukomis. Jei jaunus burokėlius citrinų sultyse užmarinuosite iš vakaro, tai tokius šaltibarščius pasiruošite vos per kelias minutes ir nereikės nieko pjaustyti. Šie šaltibarščiai-kokteilis savo skoniu mažai kuo skiriasi nuo tradicinių šaltibarščių, tik dėl pasukų yra mažiau riebūs. Jie saldžiarūgščiai ir labai gaivus, o jauni švieži burokėliai su visais lapeliais jiems suteikia dar daugiau vitaminų. Dabar pats batvinių burokėlių sezonas, nepralesiskite jo, o pernykščius burokus drąsiai išmainykite į šviežius.
Kiekvienas lietuvis kasmet vidutiniškai išmeta 37,5 kg nesuvartoto ar sugedusio maisto. Europos Komisijos duomenimis, kasmet išmetame 105,9 tūkst. tonų maisto atliekų. Viena tokio maisto švaistymo priežasčių – neapskaičiuotas vartojimas, būdingas visoms išsivysčiusioms valstybėms. Minint Pasaulinę maisto dieną, „Maisto bankas” kartu su viena didžiausių maisto gamintojų pasaulyje „Nestlé” primena, kad kiekvienas gali prisidėti prie efektyvesnio maisto vartojimo, ir dalinasi 8 paprastais patarimais, kaip maisto išmesti kuo mažiau.
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Reikės:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val..
Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Recepto autorius: Būtina laikytis produktų proporcijų ir tešlos gaminimo eigos! Spurgos išėjo labai purios ir minkštos viduje, o plutelė plona ir traški. Jurgitos receptai
Paruošimo laikas: Apie 45 min..
Paruošimo laikas: Apie 30 min..
Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Cukinija, 2 vienetai
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Autoriaus žodis: Ilgiausiai užtrunka susipjaustyti smulkiai pievagrybius, bet atpildas gaunasi su kaupu - gardžiausias užkandis. Milda
Gaminimo eiga:
Ingredientai:
Ingredientai:
Rekomenduojame
Padažui:
Blynams:
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Itališkas žodis „pestare“ verčiamas kaip „mindyti, minkyti, trinti“, nuo to ir kilęs pavadinimas pesto. Klasikinis pesto padažo receptas gyvuoja daugiau nei 200 metų! Šis padažas gali varijuoti ir būti tiek raudonas, tiek žalias – priklausomai nuo ingredientų. Tačiau populiariausias ir tikrasis – žaliasis pesto genovese, kilęs iš Genujos miesto.
Pasta Carbonara receptas pirmą kartą pristatytas 1940 metais Romoje. Šis padažas buvo laikytas vargingai gyvenančių žmonių pagardas, nes turėto tik 3 ingredientus, kuriuos galima buvo dažniausiai aptikti kiekvieno italo namuose, tai - kiaušiniai, bekonas ir sūris.
Italija - šalis žinoma dėl savo turtingos istorijos, kultūrinio paveldo bei nepaprastai gardaus maisto. Vienas iš daugybės italų virtuvės patiekalų, tapusio tikrų tikriausiu šalies pasididžiavimu, tai burnoje tirpstantys makaronai (kurių jie turi apie 350 rūšių!) su visą pasaulį sužavėjusiais padažais. Tradicinis padažų skonis nejučia perkelia į siauras Italijos miesto gatveles persmelktas miesto centre augančių apelsinmedžių ir citrinmedžių kvapo bei į kultūros židinį kartu jungiantį tikėjimą, meną ir tradiciją. Tačiau modernus pasaulis diktuoja savo madas bei spartesnį kasdieninio gyvenimo tempą, dėl to kartais pritrūksta laiko gurmaniškiems patiekalams. Tad siūlome alternatyvą, kuomet norisi greitai ir skaniai paįvairinti tradicinį patiekalą, rekomenduojame vietoje paprastų makaronų (pastos), naudoti greitai paruošiamus makaronus, o visą dėmesį sutelkti į padažą. Pateikiame tris populiarus padažų receptus, kuriuos vėstančiais rudens vakarais galėsite nesudėtingai pasigaminti namuose.
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode