Įdarui:
- Varškė,400 gramų
- Kondensuotas pienas,1 skardinė
- Kiaušiniai,2 vienetai
Tešlai:
- Kakava,2 valgomieji šaukštai
- Grietinė,3 valgomieji šaukštai
- Cukrus,150 gramų
- Vanilinis cukrus,1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas,200 gramų
- Miltai,250 gramų
- Graikiniai riešutai,60 gramų
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia pasiruoškite tešlos trupinius: rankomis arba kombaino pagalba (maišykite pulso režimu) išmaišykite miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę, kol susidarys trupiniai.
Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines, o likusius suberkite į kepimo formą (formą išklokite kepimo popieriumi, aš naudojau apvalią torto formą su nusegamais kraštais 23 cm) ir paspauskite, kad gautųsi vientisas sluoksnis.
Pagrindą kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 15 min. - Paruoškite įdarą: blenderiu išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 - 7 minutes. Tada ištraukite ir ant viršaus užberkite likusius trupinius sumaišytus su riešutais.
Tada vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 25 - 30 minučių.
Ištraukus palikite pyragą atvėsti kambario temparatūroje ir tada dėkite į šaldytuvą kokioms 3 - 4 valandoms. Pyragas skaniausias šaltas.
Skanaus!