Daržovės, raugintos su druska, išsaugo gerąsias bakterijas, bet jei jas marinuojame su actu, gerųjų bakterijų nebelieka. Taigi, visi, norintys su maistu gauti pakankamai probiotikų, į mitybą turėtų įtraukti raugintus kopūstus ir agurkėlius. Šiuo metu siūlau pasigaminti skanių raugintų agurkėlių. 3 litrų stiklainiui reikės:
Siūlome pasigaminti firminį vyną
Turbūt sutiksite, kad šiais laikais daug dėmesio skiriama maisto kultūrai. Visuomenėje formuojasi supratimas, jog mūsų gyvenimo kokybė priklauso nuo to, ką valgome, kaip aktyviai gyvename, nuo gebėjimo kontroliuoti savo emocijas, patirti malonių, kasdienybei spalvų suteikiančių pojūčių. Tokiomis atpalaiduojančiomis valandėlėmis gali tapti ir pabendravimas su artimais bičiuliais skanaujant pačių paruoštą patiekalą ir gurkšnojant vyną. Pabrėžiame – gurkšnojant, o ne geriant litrais tarsi vandenį. Dar smagiau, kai galime pavaišinti savo pačių pagamintu, ypatingomis skonio savybėmis pasižyminčiu vynu. Žinoma, kelias nuo sumanymo iki rezultato ilgokas, bet juk tai gali tapti įdomiu kūrybiniu procesu. Tad galbūt kaip tik nuo šiol jumyse užgims noras gausų soduose užderėjusių uogų, vaisių derlių bandyti paversti į aromatingą gėrimą.
Keksiukai su vyšniomis
600 g vyšnių arba trešnių;
3 kiaušiniai;
75 g cukraus;
75 g miltų;
40 g tirpinto sviesto;
150 ml neriebios grietinėlės;
20 g moliūgų sėklų;
1 šaukštas cukraus pudros;
1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Kibinai su kopūstais
Margarinas kepiniams 200 g;
Miltai 1 kg;
Kiaušinio tryniai 5 vnt.;
Grietinė 400 g;
Druskos ir cukraus žiupsnelis;
Kopūstas 1 kg;
Kietai virti kiaušiniai 3 vnt.;
Alyvuogių aliejaus 3 v. šaukštai;
Pipirų ir druskos pagal skonį.