Reikės:
300 g virtų bulvių
stiklinės kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
vieno didesnio kiaušinio
Reikės:
300 g virtų bulvių
stiklinės kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
vieno didesnio kiaušinio
Reikės:
kelių rūkytų žuvų (seliavos, lašišos, skumbrės)
250-300 g bulvių
4 burokėlių
200 ml natūralaus jogurto
2-3 obuolių
2-3 salierų lapkočių
saujelės krapų
Reikės:
1 didelės romėninės salotos
1 cukinijos
1 didelio puodelio konservuotų ar išvirtų avinžirnių
2 šaukštų garstyčių
2 šaukštų medaus
geros saujos vyšninių pomidoriukų
Reikės:
170 g sviesto
200 g rudojo cukraus
2 šaukštų medaus
3 kiaušinių (L)
250 g speltos miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių meduolių prieskonių
Reikės:
1 didelio svogūno
2 saliero lapkočių
4 česnako skiltelių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 morkų
200 g pievagrybių
5 saulėje džiovintų pomidorų
Reikės:
100 g juodojo šokolado drožlių
4 kiaušinių
1 šaukšto konjako ar brendžio
4 šaukštų cukraus
trupučio sviesto indeliams patepti
1 šaukšto cukraus indeliams pabarstyti
Reikės:
900 g „Arvi kalakutai“ smulkintos kalakutų krūtinėlių mėsos
450 g moliūgo
1 kiaušinio
3 šaukštų avižinių dribsnių arba avižų sėlėnų
10-15 cm poro
druskos, pipirų
Reikės:
160–170 g rupių kvietinių miltų
1 kiaušinio
4–5 šaukštų moliūgų tyrės
2 šaukštų žemės riešutų sviesto
Reikės:
stiklinės pupelių
stiklinės žirnių
stiklinės perlinių kruopų
apie 1 kg kiaulienos šoninės
2 svogūnų
2 morkų
Reikės:
350 g kvietinių miltų
200 g pilno grūdo kvietinių miltų
1,5 stiklinės pieno
15 g mielių
Reikės:
1 morkos
1 nedidelės cukinijos
170 g moliūgo
3 brokolio žiedų/galvučių
2-3 bulvių
½ poro
Reikės:
1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g pusriebės varškės (9 procentų riebumo)
1 kiaušinio trynio
120 g sviesto
2 vidutinio dydžio obuolių
Reikės:
100 g perlinių kruopų
2 nedidelių agurkų
1 vidutinio dydžio morkos
5 vyšninių pomidorų
saujos auksinių razinų
saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų
Reikės:
160 g miltų
200 g cukraus
120 g liesos grietinės arba jogurto
150 g sviesto
4 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
Šiuolaikiniam skubančiam žmogui itin svarbu ne tik greitai pavalgyti, bet kad valgomas maistas būtų dar ir sveikas. Darbo dienomis gaminti pusryčius, pietus ir vakarienę tiesiog nepakanka laiko dėl įtempto darbo grafiko ir turiningai leidžiamo laisvalaikio. Dažnai nutinka ir taip, kad dėl laiko stokos tiesiog pamirštame ne tik pusryčius, bet ir pietus, vietoj kurių tiesiog nuraminame skrandį pirmu pasitaikiusiu užkandžiu, nebūtinai sveikuolišku.
Ši savaitė yra pilna renginių ir švenčių. Užgavėnėms maišome tešlą blynams, Valentino dienai galvojame kaip nustebinsime savo antrąją pusę, o savaitės pabaigoje – vasario 16-tąją minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Taip pat šią dieną yra ir dar viena mums mažiau atpažįstama šventė. Sutinkami kinų Naujieji metai.
Reikės:
100 g perlinių kruopų
2 nedidelių agurkų
1 vidutinio dydžio morkos
5 vyšninių pomidorų
saujos auksinių razinų
Reikės:
750 g kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
1,5 stiklinės vandens
2 šaukštų aliejaus
Įdarui:
Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, o taip pat ne mažiau pamėgti ir prancūzų, šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių yra daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.
Reikės:
1 nedidelės saujelės mėtų
1 žaliųjų citrinų sulčių ir žievelių
1,5 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto medaus
žiupsnio druskos
Reikės:
1,5 kg vištienos sparnelių
Santa Maria Vištienos prieskonių su geltonuoju kariu
200ml kefyro
gero žiupsnio druskos
pipirų
6 skiltelių česnako (nebūtinai)
4-5 cm imbiero šaknies (nebūtinai)
Šveicarų kompanija „Nestle“ neseniai rinkai pristatė šokoladinį batonėlį „Kit-Kat“, kurio gamybai buvo panaudotas praėjusiais metais bendrovės „Barry Callebaut“ sukurtas rožinis šokoladas.
Reikės:
900 g viščiuko broilerio sparnelių „Tulpės” (stambiausia sparnelio dalis su kaulu)
100 g sviesto
70 g maltų džiūvėsėlių
70 g tarkuoto kietojo sūrio
Reikės:
10 filo tešlos lakštų
160 g sviesto
Aguonų įdarui:
150 g aguonų sėklų
Reikės:
Biskvitui reikės:
3 kiaušinių
150 g cukraus
110 g miltų
50 ml bekvapio aliejaus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės
Reikės:
500 g braškių
300 g aviečių
250 g gervuogių
100 g juodųjų arba raudonųjų serbentų
150 - 160 g cukraus
13-14 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos
uogų, mėtos lapelių papuošimui
gilesnio dubens (salotoms)
Reikės:
1 kg vištienos kumpelių arba krūtinėlės mėsos be kaulo ir odos
1 cukinijos
1 paprikos
Reikės:
50 g virtų perlinių kruopų (maždaug 20 g nevirtų)
1,5 šaukštų alyvuogių aliejaus kepti
1 nedidelės skiltelės česnako
2 pievagrybių ar miško grybų (50 g)
Reikės:
1–1,2 kg smulkintos kalakutienos
100 g tortilijų traškučių
1 šaukšto marinuotų Chalapos paprikų
2 šaukštelių maltos paprikos
Reikės:
500 g maltos kalakutienos arba triušienos
1 svogūno
0,5 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
druskos, pipirų
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode