Autoriaus žodis: Eiga greitut greitutėlė ir tikrai neužtruksite, norėdami išsikepti šį keksą. Jis nuostabus! Cukinijų skonio nesijaučia, bet jų drėgmė padeda išlaikyti keksą drėgną, ( ...daugiau ) Inga's Sweeterie
Gaminimo eiga:
- Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
- Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir plakame elektriniu plakikliu, kol gerai suputoja (apie 5 minutes), tuomet po truputį supilame aliejų.
- Cukinijas (man jų prireikė trijų nedidelių) nuplauname, nulupame, sutarkuojame smulkiai, nors galima ir ta vadinama burokine tarka. Į tą patį dubenį įtarkuojame ir citrinos žievelę.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais, soda ir aguonomis.
- Tada miltų mišinį įmaišome į kiaušinių masę. Ir galiausiai įmaišome tarkuotas cukinijas. Viską gerai išmaišome. Tešlą dedame į pailgą kekso formą, kurią patepame riebalais ir pabarstome miltais.
- Kepame apie 45 minutes, kol įdurtas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus.
- Kol iškeptas pyragas vėsta, pasiruošiame glaistą. Jam tiesiog sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Jei glaistas labai skystas, dedame daugiau pudros ir atvirkščiai.
- Keksui pravėsus, jį gausiai aptepame glaistu.
- Paruošimo laikas: Apie 45 min.
- Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
- Miltai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Cukrus, 120 gramų
- Aliejus, 80 mililitrų
- Citrinų žievelės, 1 vienetas
- Aguonos, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo soda, 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukinija, 300 gramų
Glajui:
- Cukraus pudra, 100 gramų
- Citrinų sultys, 1 vienetas
Receptai.lt