Ingredientai:
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 1 stiklinė
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome, bet neplakame.
Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
Į kepimo indo vidury dedame pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. Aš dėjau pradžioje po tris - keturis, bet artėdama link pabaigos pradėjau dėti po du - vieną.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.
Gaspadine.lt