Paruošimo laikas:
Apie 1 val.
Porcijų skaičius:
60
Ingredientai:
Miltai, 250 gr.
Kepinti lazdynų riešutai, 100 gr.
Sviestas, 150 gr.
Cukrus, 150 gr.
Druska, 1 žiups.
Paruošimo laikas:
Apie 1 val.
Porcijų skaičius:
60
Ingredientai:
Miltai, 250 gr.
Kepinti lazdynų riešutai, 100 gr.
Sviestas, 150 gr.
Cukrus, 150 gr.
Druska, 1 žiups.
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
Vanduo, 2 l
Kiviai, 3 vnt.
Paruošimo laikas:
Apie 45 min.
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
Alyvuogių aliejus, 1 v.š.
Susmulkintas svogūnas, 0,5 vnt.
Perspaustos česnako skiltelės, 3 vnt.
Pomidorų pasta, 2 v.š.
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
10
Ingredientai:
Pievagrybiai, 500 gr.
Svogūnai, 2 vnt.
Sultinys (tinka tiek daržovių, tiek paukštienos ar mėsos), 600 ml
Paruošimo laikas:
Apie 45 min.
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
Vidutinio dydžio bulvės, 3 vnt.
Didelis svogūnas, 1 vnt.
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
2
Ingredientai:
Nulupti prinokę bananai, 500 gr.
Cukrus, 250 gr.
Sumuštiniai šiandien yra neatsiejama daugelio mitybos raciono dalis. Jie populiarūs visame pasaulyje. Lietuva – ne išimtis: apklausos rodo, kad 41 proc. lietuvių pusryčiams dažniausiai renkasi šį patiekalą. Tačiau pastaruoju metu sumuštiniai išgyvena tikrą revoliuciją – dėl besikeičiančių mitybos įpročių, tiek jų sudėtis, tiek formatai smarkiai keičiasi. Kokius sumuštinius ir kodėl rinktis populiariausia ir kokia ateitis jų laukia?
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
12
Tešlai:
Miltai, 3 stikl.
Sviestas, 250 gr.
Cukrus, 1 stikl.
Soda, 1 a.š.
Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
Porcijų skaičius:
12
Ingredientai:
Arbatos pakeliai, 5 vnt.
Verdantis vanduo, 5 stikl.
Nesaldintos obuolių sultys, 5 stikl.
Spanguolių sultys, 2 stikl.
Cukrus, 0,5 stikl.
Spagečiai su jūros gėrybėmis yra vienas tų patiekalų, kurių paragavęs suprantu, kad vėl esu Italijoje, portalui LRT.lt sako Vilniuje gyvenatis Federico Baglini. Lankantis Italijoje jis siūlo užsukti į žuvies turgų – jame galima išvysti nesuvaidintą itališką gyvenimą, o grįžus namo pasigaminti tipišką itališką patiekalą – spagečius su jūros gėrybėmis.
Pizzaioli (picos kepėjai) Neapolyje kartais vadinami ekstremistais, portalui LRT.lt sako italas Federico Baglini. Kodėl? Nes picą jie gamina pagal labai griežtą receptą, paaiškina jis ir priduria, kad modifikuoti neapolietiškos picos receptą prilygtų nusikaltimui. Anot F. Baglini, būtent todėl tikrą itališką picą galima rasti tik Neapolyje, čia ji yra ypatingo skonio.
Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
Varškė, 200 gr.
Kiaušinis, 1 vnt.
Miltai, 150 gr.
Cukrus, 50 gr.
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
20
Ingredientai:
Kopūstai, 3 kg
Morkos, 500 gr.
Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
5
Ingredientai:
Kopūstas, 1 kg
Kai kurie neatskiriami amerikietiškos virtuvės gardėsiai spėjo prigyti ir Lietuvoje – daugelis jau pamėgo sūrio pyragus, keksiukus ar klevų sirupu bei riešutų sviestu pagardintus įvairius patiekalus. Ilgą laiką už Atlanto viešėjusi ir amerikietiška virtuve besidominti maisto tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė pranešime žiniasklaidai dalinasi amerikietiškų blynelių receptu.
Lysvėms bei parduotuvių lentynoms puošiantis gausiu sezoninių daržovių derliumi, verta išmėginti naujus patiekalų receptus, kuriais nustebinsite šeimos narius ir svečius. Ką spalvingo, šviežio, o svarbiausia naudingo pasigaminti iš sezono gėrybių, prekybos tinko „Maxima“ pranešime žiniasklaidai dalinasi maisto gamybos ekspertas.
Reikės:
1 litro „Vilkyškių“ kefyro (2,5 proc. riebumo)
4 agurkų
500 g keptų burokėlių
50 g ridikėlių daigų
1 ryšelio krapų
1 ryšelio svogūnų laiškų
6–8 ledo kubelių
Graikinis jogurtas skiriasi nuo kitų jogurtų, nes iš jo specialaus filtravimo proceso metu pašalinamos išrūgos. Išrūgos – skystis, kuriame yra laktozės – natūralus pieno cukraus. Graikinis jogurtas – populiarus pieno produktas. Tačiau ar jis jums naudingas?
Reikės:
2 rūkyto ar sūdyto kumpio juostelių
80 g šaldytų žirnelių
1 šaukštelio smulkintų mėtų arba petražolių ar krapų
4 kiaušinių
3 šaukštų pieno
40 g fetos arba kietojo sūrio
žiupsnelio druskos (pabandykite ir visai be jos!)
Reikės:
duonos „Rugelis“
gero žiupsnio cinamono
2 didesnių obuolių
1 vidutinio banano
saujos spanguolių
„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir skaldytais rugių grūdais papildytą duoną pažvelgti kaip į sveiko deserto ingredientą. Pabandykite ir norėsis dar – toks skanus šis „Rugelio“, bananų ir keptų obuolių desertas.
Reikės:
8 didžiųjų krevečių
1000 ml vandens
3–4 gabaliukų šviežio galangalo (imbierinių šeimos augalas)
1 stiebo šviežios citrinžolės
2–3 kafiro laimo lapų (nebūtinai)
8-12 pievagrybių
3–5 valg. š. žuvies padažo
3–5 valg. š. šviežių laimų sulčių
Rugsėjo pabaiga ir spalio pradžia – pats moliūgų derliaus nuėmimo įkarštis. Iš savo ūkiuose užaugintų moliūgų gyventojai dažnai gamina sriubas, troškinius ar kitus rudeniu kvepiančius patiekalus. Visgi, moliūgas puikiai tinka gaminant ne tik sočius, bet ir saldžius patiekalus. Pasak prekybos tinklo IKI maisto ekspertės Vilmos Juodkazienės, ši daržovė – puikus ingredientas šokoladainiui, pyragui ar sausainiams, o visų šių gardėsių receptai yra genialiai paprasti ir lengvai pagaminami.
Genujiečiai jau daug metų stengiasi, kad ryškiai žalias ir kvapnus bazilikų padažas patektų į UNESCO paveldo sąrašą, o kiekviena šeima saugo iš kartos į kartą perduodamą šio padažo receptą, portalui LRT.lt pasakoja Vilniuje gyvenantis italas Federico Baglini. Pirmosios žinios apie genujietišką pesto padažą siekia XIX a., tuomet jis net laikytas afrodiziaku.
Ingredientai:
Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
Nedidelis geltonas svogūnas (susmulkintas), 1 vnt.
Kalakutienos faršas, 500 gr.
Druska, 1 a.š.
Pomidorų pasta, 1 v.š.
Aitriųjų paprikų milteliai, 1 v.š.
Reikės:
150 g „Alvo“ ekologiškų džiovintų abrikosų
150 g „Alvo“ ekologiškų džiovintų figų
100 g „Alvo“ ekologiškų saulėgrąžų branduolių
100 g „Alvo“ ekologiškų lukštentų kanapių sėklų
1–2 šaukštų kokosų aliejaus
1–2 šaukštų kakavos
Reikės:
2 rūkyto ar sūdyto kumpio juostelių
80 g šaldytų žirnelių
1 šaukštelio smulkintų mėtų arba petražolių ar krapų
4 kiaušinių
3 šaukštų pieno
40 g fetos arba kietojo sūrio
žiupsnelio druskos (pabandykite ir visai be jos!)
pipirų
šlakelio aliejaus
Reikės:
10 g sausų mielių (1,5 pakelio po 7g)
50 g cukraus ir dar 1 šaukšto cukraus
230 ml drungno vandens
2 šaukštelių druskos
590 g ir dar šiek tiek miltų
3 kiaušinių
60 ml ir dar šlakelio rapsų aliejaus
Reikės:
800 g viščiukų šlaunelių (be odos ir kaulų)
1 pakelio prieskonių mišinio „Santa Maria“ „RUB Beer Can Chicken“
1 šaukšto aliejaus
Reikės:
150 g „Alvo“ ekologiškų džiovintų abrikosų
150 g „Alvo“ ekologiškų džiovintų figų
100 g „Alvo“ ekologiškų saulėgrąžų branduolių
100 g „Alvo“ ekologiškų lukštentų kanapių sėklų
1–2 šaukštų kokosų aliejaus
1–2 šaukštų kakavos
Reikės:
ryšelio laiškinių svogūnų
1 šaukšto aliejaus
200 g majonezo
200 g graikiško jogurto
1 šaukštelio kario miltelių
1 šaukštelio uoginės paprikos miltelių ar saldžiosios paprikos miltelių
Nuorodų sąrašas
Powered by BaltiCode