Pesto padažas, kuriam daugiau nei 200 metų

 

Itališkas žodis „pestare“ verčiamas kaip „mindyti, minkyti, trinti“, nuo to ir kilęs pavadinimas pesto. Klasikinis pesto padažo receptas gyvuoja daugiau nei 200 metų! Šis padažas gali varijuoti ir būti tiek raudonas, tiek žalias – priklausomai nuo ingredientų. Tačiau populiariausias ir tikrasis – žaliasis pesto genovese, kilęs iš Genujos miesto.  

Tradicinis padažo receptas, kuriam reikės:

200g šviežių bazilikų

100g kedro riešutų

2-3 česnako skiltelės

150g ypač tyro alyvuogių aliejaus

150g tarkuoto parmezano

Druskos

     4 „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų su vištiena pakeliuose

GAMINIMO BŪDAS

  1. Pirmiausia, švelniai paskrudiname kedro riešutus sausoje keptuvėje.
  2. Bazilikus perplauname ir paliekame, kad nudžiūtų.
  3. Nuskintus lapelius sudedame į elektrinę trintuvę, pasūdome šaukšteliu druskos, supilame pusę nurodyto aliejaus ir sutriname.
  4. Supilame likusį aliejų, sudedame riešutus ir tris ketvirčius nurodyto kiekio parmezano sūrio. Triname, kol masė įgaus vienalytę kreminę konsistenciją. Jei per tiršta, įpilame šlakelį vandens.
  5. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir kelias sekundes jame apskrudiname česnaką ir sudedame į trinamą masę ir įmaišome.
  6. Užpilkite verdančiu vandeniu greitai paruošiamus makaronus ir palikite išbrinkti.
  7. Padažą patiekti su greitai paruošiamais makaronais.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode