Itališkas žodis „pestare“ verčiamas kaip „mindyti, minkyti, trinti“, nuo to ir kilęs pavadinimas pesto. Klasikinis pesto padažo receptas gyvuoja daugiau nei 200 metų! Šis padažas gali varijuoti ir būti tiek raudonas, tiek žalias – priklausomai nuo ingredientų. Tačiau populiariausias ir tikrasis – žaliasis pesto genovese, kilęs iš Genujos miesto.
Tradicinis padažo receptas, kuriam reikės:
200g šviežių bazilikų
100g kedro riešutų
2-3 česnako skiltelės
150g ypač tyro alyvuogių aliejaus
150g tarkuoto parmezano
Druskos
4 „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų su vištiena pakeliuose
GAMINIMO BŪDAS
- Pirmiausia, švelniai paskrudiname kedro riešutus sausoje keptuvėje.
- Bazilikus perplauname ir paliekame, kad nudžiūtų.
- Nuskintus lapelius sudedame į elektrinę trintuvę, pasūdome šaukšteliu druskos, supilame pusę nurodyto aliejaus ir sutriname.
- Supilame likusį aliejų, sudedame riešutus ir tris ketvirčius nurodyto kiekio parmezano sūrio. Triname, kol masė įgaus vienalytę kreminę konsistenciją. Jei per tiršta, įpilame šlakelį vandens.
- Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir kelias sekundes jame apskrudiname česnaką ir sudedame į trinamą masę ir įmaišome.
- Užpilkite verdančiu vandeniu greitai paruošiamus makaronus ir palikite išbrinkti.
- Padažą patiekti su greitai paruošiamais makaronais.