Reikės:
900 g viščiuko broilerio sparnelių „Tulpės” (stambiausia sparnelio dalis su kaulu)
100 g sviesto
70 g maltų džiūvėsėlių
70 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto Provanso žolelių
1 šaukštelio druskos
1 nubraukto šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
„Ajoli“ padažui:
100 ml aliejaus
50 ml pieno
1 skiltelės česnakų
½ citrinos sulčių
1 nugriebto šaukšto garstyčių
druskos
saujelės smulkintų krapų šakelių
Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius
Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame dubenyje sumaišome džiūvėsėlius, sūrį, Provanso žoles, druską ir pipirus.
Kauliukų galiukus apvyniojame folija, kad jie kepdami nedegtų. Sparnelius suvilgome tirpintu sviestu ir apvoliojame sūrio bei džiūvėsėlių mišiniu. Pašauname į orkaitę ir kepame 30 minučių, kol gražiai apskrus.
Sumaišome padažą: aliejų, pieną, česnako skiltelę, garstyčias ir krapus sutriname ir suplakame maisto smulkintuvu ar elektriniu kokteilių plaktuvu. Padažą pasūdome, paragaujame, pagardiname citrinų sultimis.