Vištienos sparneliai „Tulpės“ traškia plutele

 

Reikės:

900 g viščiuko broilerio sparnelių „Tulpės” (stambiausia sparnelio dalis su kaulu)

100 g sviesto

70 g maltų džiūvėsėlių

70 g tarkuoto kietojo sūrio

1 šaukšto Provanso žolelių

1 šaukštelio druskos

1 nubraukto šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

„Ajoli“ padažui:

100 ml aliejaus

50 ml pieno

1 skiltelės česnakų

½ citrinos sulčių

1 nugriebto šaukšto garstyčių

druskos

saujelės smulkintų krapų šakelių

Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius

Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame dubenyje sumaišome džiūvėsėlius, sūrį, Provanso žoles, druską ir pipirus.

Kauliukų galiukus apvyniojame folija, kad jie kepdami nedegtų. Sparnelius suvilgome tirpintu sviestu ir apvoliojame sūrio bei džiūvėsėlių mišiniu. Pašauname į orkaitę ir kepame 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Sumaišome padažą: aliejų, pieną, česnako skiltelę, garstyčias ir krapus sutriname ir suplakame maisto smulkintuvu ar elektriniu kokteilių plaktuvu. Padažą pasūdome, paragaujame, pagardiname citrinų  sultimis.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode