Meksikietiškos tortilijos

 

Reikės:

600 g viščiukų šlaunelių mėsos be odos

2 šaukštų Santa Maria meksikietiškų vištienos prieskonių

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

1 pakuotės Santa Maria tortilijų

1 romaninės salotos

2-3 prinokusių avokadų

Salsai:

2 saujų vyšninių pomidoriukų

1 nedidelio raudonojo svogūno

2 kupinų šaukštų konservuotų kukurūzų

nedidelės saujos šviežios kalendros

šviežaus čili pipiro

ketvirčio šaukštelio malto kumino

laimo

druskos, pipirų

Smagi ir skani iš Meksikos importuota idėja draugų vakarėliui ar šeimos savaitgaliui. Daug spalvų ir kūrybos, o darbo virtuvėje visai nedaug. Svarbiausia čia įsigykite reikiamus ingredientus: Santa Maria tortilijų teisingą kiekį apskaičiuokite, rekomenduoju ir Santa Maria Meksikietiškų vištienos prieskonių į pirkinių krepšelį įsimest, nes jei jau Meksika – tai Meksika iki galo tegul būna, su kalendra, aitriosiomis paprikomis, kuminu, svogūnu ir česnaku. Visa tai telpa šiame prieskonių mišinyje. Toliau jau seka jūsų mėgstamos daržovės ir pagardai.

Gaminame: pirmiausia pamarinuojame vištieną. Vištos šlauneles pašlakstome alyvuogių aliejumi, dosniai įtriname Santa Maria Meksikietiškais prieskoniais ir atidedame į šalį. Kepti patarčiau jau atvykus svečiams, nes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vištienai iškepti pakaks 20 minučių.

Gaminame salsą: susmulkiname pomidorus, svogūną, čili pipirą ir saują šviežios kalendros, į mišinį suberiame konservuotus kukurūzus. Pagardiname viską maltu kuminu, druska ir grūstais Santa Maria juodaisiais pipirais bei laimo sultimis.

Išdėliojame ant stalo tortilijas, keptą vištieną, salsos padažą, žalias šviežias salotas ir kviečiam svečius prie stalo. Ant tortilijos kas kiek nori dedasi salotų lapų, juostelėmis pjaustytos ir meksikietiškais prieskoniais pagardintos vištienos, viską dar gardinam salsos padažu ar avokadu ir vakarėlis prasideda!

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode