Reikės:
800 g viščiukų šlaunelių (be odos ir kaulų)
1 pakelio prieskonių mišinio „Santa Maria“ „RUB Beer Can Chicken“
1 šaukšto aliejaus
Patiekimui:
cukinijų
alyvuogių aliejaus
rozmarino šakelės
citrinų sulčių ar acto
aitriųjų paprikų
druskos, pipirų
Žinoma, Portugalija pirmiausia stebina pasakiška jūrų gėrybių gausa, bet dar portugalai yra dideli bulvių mėgėjai ir tikri vištienos kepimo meistrai. Būtent Portugalijos turguose valgiau skaniausios keptos vištienos, štai iš ten ir atkeliavo įkvėpimas šiam receptui. Sultingiausia bus marinuota šlaunelių mėsa, galite rinktis ir kalakutieną. „Santa Maria“ prieskonių mišinys „Beer can chicken“ – tai švelnaus skonio česnakų, citrinų žievelių, pankolių ir rozmarinų, raudonėlių ir kalendrų mišinys, puikiai tinkantis tiek ant grilio, tiek orkaitėje kepamiems vištienos ar daržovių patiekalams.
Gaminame: Vištieną sumaišome su „Santa Maria“ prieskonių mišiniu, įpilame šaukštą aliejaus ir gerai įtriname prieskonius į mėsą. Paliekame pasimarinuoti bent kelias valandas, dedame ant užsegamų grotelių ir kepame ant grilio 20–25 minutes vis pavartydami, kol iškeps.
Cukiniją supjaustome juostelėmis, dedame į dubenį, užpilame šlakeliu citrinų sulčių ar acto bei aliejaus, pagardiname druska, pipirais, aitriosiomis paprikomis ir rozmarino lapeliais, išmaišome. Paliekame pasimarinuoti 20–30 minučių. Kepame ant grotelių, grilyje, kol šiek tiek apskrunda, suminkštėja.
Technologijos.lt