- Dorados, keptos druskoje
- Patiekalui reikės:
- 2 vnt. dorados
- 1 kg jūros druskos
- 500 ml vandens
- 2 vnt. fasuotos citrinžolės
- 1 vnt. Chalapos paprikos
- 2 gabalėliai česnako
- 1 vnt. žaliosios citrinos
- 3 šaukštai cukraus
- 1 šaukštas žuvies padažo
- kalendrų saujelė
Gaminimo eiga:
- Žuvį išdorokite, nuplaukite tekančiu vandeniu. Į žuvies vidų įdėkite susmulkintų citrinžolių.
- Dubenyje sumaišykite druską su vandeniu.
- Išklokite kepimo popieriumi skardą, paskleiskite druskos mišinį panašia į žuvies forma.
- Uždėkite žuvį ant druskos, tada ant žuvies kaskart prispausdami sudėkite likusią druską.
- Kepkite žuvį 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės, leiskite pravėsti 10 minučių, tada sulaužykite druskos plutą ir nuvalykite ją nuo žuvies.
- Pasigaminkite padažą. Chalapos papriką susmulkinkite. Sutrinkite česnako skilteles su paprika iki vientisos masės, išspauskite žaliosios citrinos sultis, supilkite žuvų padažą, įberkite kapotų šviežių kalendrų ir suberkite palmių cukrų. Viską išmaišykite.
- Padažą patiekite prie žuvies. Skanaus!
Asociatyvi BNS nuotr: Egzotinės žuvys.