Jums reikės:
Pusės pakuotės skrudinimui skirtos forminės duonos;
Maždaug 1/3 pakelio sviesto;
300 ml pieno;
2 kiaušinių;
Cukraus pagal skonį (apie 3 šaukštus);
2 šaukštelių vanilinio cukraus;
1 vidutinio obuolio;
2 didelių šaukštų grietinės (30%);
Pasirinktinai: cinamonas ir kiti pagardai;
Kaip pasigaminti:
- Kepimo formą ištepkite sviestu.
- Ant duonos užtepkite sviesto ir kiekvieną riekę perpjaukite perpus, kad gautųsi trikampiai. Sudėkite juos į formą, nukreipiant kampus į viršų.
- Nulupkite obuolį ir supjaustykite riekelėmis. Įsprauskite jas tarp duonos trikampių.
- Pieną, kiaušinius, grietinę, cukrų, vainilinį cukrų, cinamoną gerai išmaišykite ir išpilkite plona srovele ant duonos. Stenkitės, kad sumirktų visos riekelės. Spūstelėkite ir palikite pastovėti 5-10min. Ant viršaus užbarstykite vanilinio arba paprasto cukraus.
- Kepkite 30min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.