Patiekalui reikės:
- 3 kiaušinių
- 120 g cukraus
- 150 g moliūgų tyrės
- 1 šaukštelio su kaupu meduolių prieskonių
- 100 g miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- Varškės kremo įdarui reikės:
- 300 g varškės kremo „Cream cheese“
- 1 šaukšto vanilinio cukraus
- 100 g cukraus pudros
- 200 g 36 % grietinėlės
Gaminimo eiga:
- Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius iki lengvų putų, tada sumaišykite su moliūgų tyre. Sausus produktus suberkite į kiaušinio plakinį ir lėtai išmaišykite, kol gausite tolygią masę.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, tešlą paskirstykite tolygiai plonai apie 0,5 cm storio ir pašaukite kepti į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Iškeptą biskvitą uždenkite kepimo popieriumi ir, kol dar yra šiltas, susukite. Palikite atvėsti.
- Pasiruoškite įdarą.
- Kremą „Cream cheese“ sumaišykite su vaniliniu cukrumi. Grietinėlę suplakite su cukraus pudra iki standumo ir sujunkite abi mases. Biskvitą atsargiai išsukite, nuimkite kepimo popierių ir sutepkite pasigamintu kremu. Tada biskvitą susukite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent dviem valandoms.
- Paruoštą vyniotinį galite apibarstyti cukraus pudra. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.