Česnakinis tuno kepsnys
Reikės: 2 tuno filė, 4 sutrintų česnako skiltelių, 2 šaukštų citrinos sulčių, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, pusės šaukštelio džiovinto čiobrelio, šiek tiek druskos ir pipirų.
Sumaišykite inde česnaką, citrinos sultis, alyvuogių aliejų bei prieskonius. Įtrinkite juos į tuno filė – sandariai ją uždarykite inde arba plastikiniame šaldymo maišelyje ir bent 30 minučių palikite šaldytuve pasimarinuoti.
Praėjus 15 minučių nusausinkite tuno filė. Tuomet popierinį rankšluostį sušlapinkite aliejumi – juo patepkite paprastą arba grilio keptuvę. Įkaitinkite ją iki vidutinio karštumo ugnies, atsargiai įdėkite tuną ir abi jo puses apkepinkite po 4 minutes arba kepkite tol, kol išorė apskrus, bet pats kepsnio vidus dar bus rausvos spalvos.
Citrininis tunas su bulvėmis orkaitėje
Reikės: 2 tuno filė, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, pusės citrinos sulčių, 1 arbatinio šaukštelio druskos, pusės šaukštelio pipirų, pusės šaukštelio džiovinto raudonėlio, pusės šaukštelio džiovintų čiobrelių, 200 g raudonųjų bulvyčių, 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio, papildomos citrinos skiltelės garnyrui.
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros. Tuo metu padalinkite visus prieskonius ir alyvuogių aliejų į dvi lygias dalis: vieną jų naudosite tunui, o kitą – bulvytėms. Dviejuose indeliuose sumaišykite šiuos prieskonius su aliejumi ir kol kaspalikite.
Vieno indelio marinatu išmasažuokite tuno filė, sandariai ją uždarykite ir leiskite pasimarinuoti šaldytuve bent jau 15 minučių. Tuo metu dideliame dubenyje sumaišykite bulves su antruoju marinatu. Talpiai išdėliokite šias bulves kepimo popieriumi patiestoje skardoje, kadangi vėliau vietos turės likti ir tunui.
Iš pradžių bulves kepkite orkaitėje apie 15 minučių. Vėliau šalia jų sudėkite tuno filė – per visą skardą ant ingredientų išspauskite citrinos sultis bei tolygiai užberkite parmezano sūrį. Kepkite 6 minutes, tada iš orkaitės ištraukę skardą, apverskite tuno filė ir dar kepkite 6 minutes.
„Maxima“ nuotr.