Dviem porcijoms reikės: 4 kiaušinių, 2 kiaušinių trynių, 150 g lydyto sviesto, 4 gabalėlių kumpio, 2 angliškų arba brosche bandelių, 2 šaukštų citrinos sulčių, 3 šaukštų baltojo vyno arba obuolių acto, 4 nedidelių saujų špinatų, šiek tiek druskos ir pipirų.
Visų pirma, užkaiskite puodą su vandeniu ir paruoškite virš jo garų vonelę. Joje išlydykite sviestą ir supylus į kitą indelį leiskite jam atvėsti. Tuomet į vonelę supilkite kiaušinių trynius bei po šaukštą acto ir vandens – iš karto pradėkite plakti mišinį. Susidarius vientisai masei, po truputį pilkite sviestą, protarpėmis gerai jį išmaišant. Padažui tirštėjant, supilkite citrinos sultis bei įberkite druskos ir pipirų. Padažas bus baigtas, kada viskas tolygiai susiplaks bei įgaus geltoną spalvą.
Tuomet pasiruoškite kiaušinius – kiekvieną iš jų galite iš karto įmušti į atskirus mažus indelius arba puodelius. Vėliau į puodą su verdančiu vandeniu įpilkite 2 šaukštus acto ir su šaukštu išsuksite vieną sūkurį – pasistenkite kuo arčiau vandens įleisti pirmąjį kiaušinį. Daugiau sūkurių nesukite ir lygiai taip pat arti vandens įleiskite likusius kiaušinius. Juos virkite 2-3 min. ir ištraukę iš vandens nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Tada gerai įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite perpjautas bandeles. Šioms apskrudus, ant kiekvienos dėkite po kumpio gabalėlį, virtą kiaušinį, saują špinatų bei didelį šaukštą naminio olandiško padažo. O pačiai pabaigai – viską apibarstykite druska ir pipirais.
Benedikto kiaušiniai yra žavingi tuo, jog esant poreikiui jie lengvai pasiduoda eksperimentams. Pavyzdžiui, vietoje kumpio galite su kiaušiniais patiekti lašišą ir avokadą. Jeigu norisi riebiau – galima Benediktus gardinti skrudinta šonine. Čia neliks nuskriausti ir vegetarai – šalia avokado bei salotų išbandykite skiltelėmis pjaustytą bei keptuvėje pakepintą pomidorą, kurį taip pat galite gardinti maltu kajeno pipiru.