Reikės: 2 puodelių avižų, arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos ir maltos vanilės, 2 kiaušinių, puodelio pieno, 3 arbatinių šaukštų klevų sirupo.
Visus turimus produktus sudėkite į trintuvą ir suplakite iki vientisos masės. Ją supilkite į kepimo popieriumi ištiestą gilią skardą, pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 20–25 minutes, kol gražiai apskrus. Tuomet apkepą išimkite, sudėkite į lėkštes ir ragaukite.
Norint, jog avižinis apkepas būtų dar skanesnis, jį galima patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu pasirinktomis trintomis uogomis. Taip pat išties nustebinti gali ant viršaus užteptas riešutų sviestas kartu su uogiene. Šis avižinis apkepas yra atviras pačioms netikėčiausioms kulinarinėms idėjoms ir eksperimentams, tačiau vienas jo bruožas yra nepakeičiamas – tai nuostabus skonis, kuris sužavėjo viso pasaulio smaližius.